Interjú Charlotte Rousseauval a University of Los Santos egyetem igazgatójával!

- Először is szeretnénk megköszönni, hogy elfogadta felkérésünket erre az interjúra, és szeretnénk még egyszer gratulálni a legutóbbi előléptetéseihez!

-  "Természetesen semmi gond. Nagyon izgatott vagyok emiatt, a hírlevél remek lehetőség a hallgatók tájékoztatására."

- Azt kell mondanom, lenyűgöző mennyiségű cím fűződik a nevéhez, amennyire én tudom: doktor, professzor, oktató az ULSA-nál, hallgatói ügyek vezetője, rektorhelyettes. Mennyire nagy kihívás valójában ezeket a pozíciókat egyszerre betölteni?

 "Nos, ezeknek a címeknek a többsége egybe van zúzva, a legnehezebb a Hallgatói Ügyek pozíciója lehet, de egyben a legkifizetődőbb is. Szociológusként az egész pozíció nem olyan nehéz, mint gondolnád, ez egyszerűen az én szenvedélyem. Egyetemünk bővítésével a Hallgatói Ügyeken belüli tanszékek többsége is bővül, és nagyobb odafigyelést igényel, mint amit én nyújtani tudok, széles spektrumon.

- Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt hetekben már volt lehetősége együtt dolgozni a Diákszövetséggel, néhány diák tervezi, hogy jelentkezik erre a pozícióra, ahogy beszélünk. Mit tanácsolna, pontosabban mi a véleménye, mely személyes tulajdonságok a legelőnyösebbek ahhoz, hogy a csapatmunka következetes és hatékony legyen? 

-"Nos, én nem dolgozom olyan közel a Diákszövetséghez, és inkább csak távolról látom. Szakmai szempontból olyan emberek, akik képesek önreflexióra és tudják, hogyan kritizálják magukat. A csapatmunka csak akkor hasznos, ha a csapatban lévők érzik a közös munka beteljesülését a célhoz tartozó célok elérésével Nagy szerepe van a sokszínűségnek, egy hatalmas egyetem vagyunk, ahol minden régióból, sőt a világból is érkeznek emberek! Minél több a sokszínűség a képviselőkön belül, annál jobb az Unió működik."

- Átolvastam a frissen meghirdetett Hallgatói Ügyek útikönyvet, pár szóban összefoglalna pár mondatot, amit a legfontosabbnak talál az egész programból? 

- "Személy szerint az Egészségügyi Szolgáltatások programunkat érzem a legfontosabbnak, és jelenleg azon dolgozom, hogy a lehető leggyorsabban létrejöjjön. Diákjaink mentális egészsége fontos, és hatással van az egyetemi tapasztalat minden részére, az egyetemi élettől az oktatásig. Csak az elmúlt héten ötven százalékkal nőtt a kábítószerrel összefüggő kórházi felvételek száma, és az ebben szenvedőknek nincs hova menniük, ahol bíznának, hogy enyhítsék a mai társadalom stresszé, biztonságos és professzionális lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy eljöjjenek, elmondhassák véleményüket, és tanácsot kapjanak. Remélhetőleg segít elszakadni a kábítószerektől, amelyek használatuk során súlyos károkat okoznak."

- Engedjen meg egy utolsó kérdést, tervezi-e a hallgatók bevonását a folyamatba a csapata részeként, vagy csak szakemberekkel kíván ilyen módon konzultálni? 

"Mindkettő, bármennyire szeretném kikérni a hallgatók véleményét. A diákszövetség ezt a szerepet tölti be, és a legjobb esély arra, hogy az egyetemen a hatékony hallgatói ügyekben részt vegyen."