Ki volt a hibás? A Kormányzó, a tüntetők, vagy az LSPD?

Ma egy békés tüntetésnek induló megmozdulás tragédiába torkollott. A Lifeinvader munkatársaival a helyszínre érkezve, összegyűlt már a tömeg, ám a Kormányzó még sehol sem volt, illetve a rendőrség sem. A tömeg az új adóváltozások miatt vonult ki. Csökkenteni szerették volna a magas adókat. Ám ami ezek után következett, arra senki sem számított.

Mit vártok a tüntetéstől? Mik a követeléseitek?
"Ésszerű adók. Normális vezetés. Nem inkompetens dilettánsok módjára. "

"Követelésünk, elsődlegesen az, hogy ezt a nevetséges adócsomagot vonja vissza Sanderson. Egyszemélyes diktátorként szegény emberek pénzével játszik, és hatalmas terheket ró így a polgárokra. Elvileg Amerika szabad ország ahol demokrácia van, és mégis egyszemélyes kormány van hatalmon. Ezt mi felénk diktatúrának mondják."

Mit gondoltok a tüntetés el fog érni valamit?
"Szerintem a Sanderson fel se fogja mi van itt. Gondolom a városba sincs."

A Kormányzó megjelenése után a tömeg felbolydulva ócsárolta őt, a kormányt, valamint követeléseik között szerepelt, hogy mondjon le Katie Grace Sanderson Kormányzó.
Késve jelent meg a rendőrség, és mikor megjelentek, a tömeg csak még jobban felhúzta magát. Érezhető volt a levegőben a feszültség.

A rendőrök kiérkezése után egy bizonyos nő, akinek már meggyűlt a baja az LSPD-vel, felhergelte az amúgy sem jókedélyű tömeget az LSPD ellen. Megrohamozták a városháza ajtaját, mikor a Kormányzóasszony visszavonult pár rendőr társaságában. Az LSPD sokkolókkal lőttek a tömegbe, eltalálva ezzel a nőt, aki miután magához tért, felállt és berohant az épületbe. Több társa is követte, ahol rendőri sorfallal találták szembe magukat. És az agresszív tömeg megindult a bejárat felé, mely dulakodásba torkollott.

Ám a legnagyobb gondot nem ez jelentette, hanem azok, akik hátra maradtak, mert nem akartak belefolyni az erőszakos tüntetésbe, köztük mi is, a Lifeinvader.

Felszólítás nélkül, vízsugaras autóval kezdték el a hátsó tömeget eloszlatni, ismét jelzem, hogy nem a támadókat, hanem akik hátul álltak. Újságírókat, békés tüntetőket. Az sem volt elég, mikor a Lifeinvader egyik munkatársa elvesztette ennek köszönhetően az eszméletét. Sokan próbáltak segíteni rajta, ám az autót vezető rendőr nem állt meg és belelőtt vízsugárral az éppen segíteni próbálókra és a lányra, ezzel súlyosbítva sérüléseit. Csak azután vette észre, hogy éppen egy riportert lő, mikor szóltam neki, hogy éppen egy eszméletlen újságírót próbál kiiktatni, miközben a városháza belsejében továbbra is az agresszív tüntetők nyomultak be előre. Ezek után próbált segíteni, de hát ilyenkor már feleslegesen cselekszik az ember.

Az LSFMD sem volt a helyzet magaslatán, ugyanis közel húsz perces késéssel érkezett meg egy egység. Fél órával később pedig még kettő. Akik ilyen helyzetben is teljesíteni tudtak, emelem a kalapom, ugyanis alig volt elérhető egység.

Annyi biztos, hogy két halálos áldozata lett az esetnek, valamint nyolcan megsérültek, köztük rendőrök is.

Pontosan nem lehet tudni, mi lett a kormányzóval, az biztos, hogy pár embert le is tartóztattak az erőszakos cselekedetek miatt. Hatalmas nagy káosz volt és senki sem volt a helyzet magaslatán, főleg nem az LSPD-s, aki a vízsugaras autót kezelte és ártatlanokat célozott vele.

Az eset után felkérdeztem az LSPD kollégáit, hogy adjanak valami korrekciót, magyarázatot a vízsugaras eset miatt, de konkrétan levegőnek néztek, így nyugodt szívvel oszthatom meg ezt a kedves olvasókkal, valószínűleg nem akartak korrigálni ez ügyben, rendben volt ez így.

Nem tudjuk, ennek mi lesz a vége, de annyi biztos, hogy nem csak az agresszív tüntetőknek, de annak a bizonyos PD-s kollégának is felelnie kell a meggondolatlan cselekedete miatt.



Imádom
1
0 Hozzászólás 0 Megosztás 890 Nézetek